10.11.2021

Jeste li čuli za ovaj super sastojak? Smiju ga koristiti i oboljeli od celijakije

Liječenje celijakije – doživotna bezglutenska prehrana

Kao što smo već mnogo puta ponovili – jedina sigurna terapija ove bolesti jest provođenje striktne bezglutenske prehrane. Uz bezglutensku prehranu, kao dio terapije, često se preporuča dodatna suplementacija vitamina i minerala kako bi se nadoknadili mogući nutritivni nedostaci.

U moru dodataka prehrani, osobama oboljelima od celijakije gotovo je nemoguć zadatak odabrati pravi dodatak prehrani. Srećom, na tržištu postoje dodaci prehrani koji se razlikuju od ostalih.

Strath® plazmolizirani dodatak prehrani u obliku tableta siguran je izbor za osobe oboljele od celijakije, ali i sve ostale koji žele prirodni dodatak prehrani. Na svakom pakiranju Strath plazmoliziranog biljnog kvasca u obliku tableta naznačen je simbol prekriženog klasa koji je svojevrsno „zeleno svjetlo“ za oboljele od celijakije.

Riječ je o potpuno prirodnom proizvodu kojem se u procesu proizvodnje, nadodaju brojni ekstrakti biljnih vrsta poput kadulje, sikavice, timjana, lavande i nevena. Stanice kvasca potom metaboliziraju mnogobrojne sastojke biljnih ekstrakata, što rezultira nastankom konačnog prirodnog proizvoda jedinstvenog sastava, plazmoliziranog kvasca.

Istraživanja su pokazala kako plazmolizirani biljni kvasac može pomoći u povećanju koncentracije i izdržljivosti, te su uočeni puno bolji rezultati u zadacima koji su uključivali testiranje memorije kod djece školske dobi. Kako je glavna indikacija za uzimanje plazmoliziranog biljnog kvasca oslabljen imunosni sustav, preporučuje se uzimanje svim osjetljivim skupinama poput kroničnih bolesnika ili kod osoba koje imaju neadekvatnu prehranu, vode stresan način života ili rade psihofizički naporan posao.

Plazmolizirani kvasac nakon što ste oboljeli od Covida19?

Tijekom oporavka od različitih bolesti, pa tako i od najnovije bolesti koja svakodnevno puni novinske stupce, važno je ojačati naš organizam. To činimo uzimanjem propisane terapije od strane liječnika, ali i adekvatnom hidracijom, kvalitetnom prehranom, te uzimanjem dodataka prehrani koji mogu ojačati naš imunosni sustav.

Obzirom na svoj jedinstveni sastav, koji broji više od 60 metabolički aktivnih tvari, plazmolizirani biljni kvasac blagotvorno djeluje na smanjenje simptoma povezanih sa slabijim imunološkim odgovorom karakterističnim za razdoblje oporavka. Također, plazmolizirani biljni kvasac idealan je medij za povećanje bioraspoloživosti mikronutrijenata važnih za zdravlje imuniteta, kao što je primjerice cink.

Strath tablete bez glutena

Strath tablete dostupne su u tri verzije: Strath Original tablete, Strath Immun +Zn i Strath Vitality +Mg.

Strath Original tablete preporučuju se svima – djeci od prve godine života, odraslima, trudnicama i dojiljama, sportašima, zaposlenima, studentima i osobama u starijoj životnoj dobi.

Strath Immun +Zn tablete prirodna su potpora imunološkom sustavu obogaćena prirodnim cinkom koji doprinosi normalnoj funkciji imunološkog sustava i zaštiti stanica od oksidativnog stresa. Strath Immun osigurava prirodnu podršku funkciji imuniteta organizma, a posebno je prikladan pri prijelazu godišnjih doba, kada je povećana vjerojatnost obolijevanja od gripe ili prehlade.

Strath Vitality +Mg tablete doprinose uravnoteženoj prehrani i boljoj kvaliteti života. Riječ je o dodatku prehrani obogaćenim prirodnim magnezijem iz mora, koji doprinosi normalnoj mišićnoj  funkciji, funkciji živčanog sustava i smanjenju umora. Proizvod je prikladan za sportaše, učenike, te sve koji su svakodnevno pod stresom, jer je povećan unos vitalnih elemenata, osobito magnezija,  nužan kod visokog fizičkog i mentalnog stresa na poslu ili kod sportskih aktivnosti.

Zašto koristiti baš ovaj dodatak prehrani?

Sve Strath tablete su bez dodanog šećera, bez laktoze i vegan, a posebno su prikladne i za osobe koje imaju celijakiju, budući da ne sadrže gluten. Na kraju ponovo ističemo važnost provođenja stroge bezglutenske prehrane kod oboljelih od celijakije, koje osim izbjegavanja glutenskih namirnica uključuje i prepoznavanje i izbjegavanje dodataka prehrani i lijekova koje sadrže gluten. Kako bi osobe sa celijakijom, ali i svi ostali na vrijeme ojačali svoj imunitet, u A1 All natural shopu Strath tablete će od 15.11.-15.12.2021. biti dostupni po 15% nižoj cijeni.

Podijeli članak
Cookie

Ne dopusti da ti prođe baka s kolačima!